Onze praktijk

We helpen onze patiënten aan een betere gezondheid

We zijn onze acupunctuur praktijk begonnen om mensen te helpen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Gilles Stoop en Yushin Chung hebben met hun team vestigingen in Utrecht en Rotterdam Hoogvliet. Door behandeling met acupunctuur voelen veel mensen zich beter, meer ontspannen en ervaren meer energie.

Onze acupuncturisten

De historie van Acupuncturist.nl

Acupuncturist.nl is in 1998 opgericht door Gilles Stoop. Gilles vertelt in het kort de ontstaansgeschiedenis van de praktijk. 'Ik wist al heel jong dat ik iets in de hulpverlening wilde doen, maar nog niet precies wat. Toen ik een jaar of vijftien was, wilde ik graag psycholoog worden. Op mijn zeventiende ontmoette ik echter iemand die natuurgeneeskunde en acupunctuur studeerde. Vanaf dat moment wist ik direct dat ik acupuncturist wilde worden. Inmiddels heel wat jaren later, ben ik nog iedere dag ontzettend blij met deze keuze. In 1996 volgde een tweede belangrijke ontmoeting. Ik had mijn hbo-opleiding Natuurgeneeskunde met specialisatie acupunctuur en de bijbehorende stages afgerond. Mijn droom was een eigen praktijk. Maar ik vond dat ik daarvoor nog meer levenservaring en kennis van de theorie en vooral ook van de praktijk nodig had. Ik vertrok daarom naar China voor een stage van een half jaar in een ziekenhuis in Chengdu. Daar ontmoette ik mijn vrouw Yuhsin Chung. Zij liep daar ook stage, voor haar studie Chinese geneeskunde.

Na werkervaring opgedaan te hebben bij andere acupuncturisten, startte ik in 1998 mijn eigen praktijk in Utrecht. In 1999 kwam daar de praktijkruimte in Rotterdam-Hoogvliet bij: een fijne en rustige plek in de drukke regio Rotterdam. In 2000 ging ik voor een vervolgstage terug naar Chengdu. Daar ontmoette ik Yuhsin opnieuw. Zij werkte daar inmiddels op de afdeling gynaecologie en had zich gespecialiseerd in vruchtbaarheid en vrouwenklachten. Dat vond ik enorm interessant. Na diverse aanvullende opleidingen, stages en praktijkervaring is dit toen al snel ook mijn specialisme geworden. Sinds 2002 woont Yuhsin in Nederland en werken we samen in onze praktijk. Gedurende onze loopbaan hebben we naast vruchtbaarheid en vrouwenklachten ook mannenklachten en oorsuizen (tinnitus) aan onze specialismen toegevoegd. Natuurlijk helpen we ook bij andere klachten graag aan een betere gezondheid van onze patiënten. We werken nog steeds met veel plezier in Utrecht en Rotterdam Hoogvliet, inmiddels niet meer met z'n tweeën maar samen met ons team van ervaren, gespecialiseerde acupuncturisten”.

Lees verder
Lees minder

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een teken dat de juiste plek wordt geraakt.

Wat moet ik aan of uit?

Voor de acupunctuurbehandelingen hebben we meestal je benen, voeten, handen, armen en/of onderbuik nodig. Vaak ook de rug, nek of hoofd. Deze nooit allemaal te gelijk in 1 behandeling. Meestal hoeft dus alleen de schoenen, sokken en bovenbroek uit. Voor de rug vaak ook de bovenkleding. Je kunt je ondergoed (ook BH) altijd aan laten. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt. Wij laten je altijd even alleen bij het omkleden. En als je je te bloot voelt in ondergoed, zijn er altijd schone handdoeken aanwezig om je mee toe te dekken of kun je daarvoor je eigen handdoek gebruiken.

Zijn de naaldjes steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Hoe lang duurt een consult?

Een beginconsult duurt ongeveer 45 minuten tot een uur en een vervolg consult ongeveer 30 tot 40 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een acupunctuurbehandeling is altijd op maat. En niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Lichaam en geest worden als één geheel gezien, alle omgevingsfactoren zijn van belang voor je gezondheid en er wordt anders gekeken naar de functie en samenhang tussen de organen. Acupunctuur verschilt daardoor nogal van de reguliere Westerse geneeskunde. Maar er wordt altijd eerst naar de westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten of advies voor een huisartsbezoek te geven. Wij raden altijd aan om bij ernstige klachten eerst de huisarts te bezoeken.

Artikelen

Publicaties en updates