MannenklachtenMannenklachten

Mannenklachten

Erectie- en libidoproblemen, prostaatklachten en vruchtbaarheidsproblemen zijn klachten waar veel mannen mee te maken krijgen. Alleen al in Nederland heeft ongeveer de helft van alle mannen wel eens last van een erectiestoornis. En plasklachten komen bij minstens 30% van de mannen boven de 50 jaar voor. Acupunctuur kan helpen bij deze veel voorkomende mannenklachten. Het is een veilige en natuurlijke methode die een structurele oplossing biedt. En een goed alternatief voor onbetrouwbare medicatie (met bijwerkingen) die via internet te koop is.

Acupunctuur effectief bij mannenklachten

Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben inmiddels positieve resultaten laten zien bij de behandeling van mannenklachten met acupunctuur. De World Health Organisation publiceerde in 1979 een lijst met aandoeningen waarvoor acupunctuur als geneeswijze wordt ingezet. Daarop staan de volgende mannenklachten waarbij acupunctuur kan helpen:

In onze praktijk hebben we veel ervaring met de behandeling van al deze mannenklachten. Ook daaraan gerelateerde klachten behandelen wij veel zoals pijnlijke erectie, langdurige erectie, Peyronie (kromme penis), problemen met het libido, klachten na behandelde SOA en zadelpijn.

Hoe acupunctuur helpt bij mannenklachten

Hoe werkt acupunctuur bij mannenklachten? We kijken allereerst op een andere manier naar gezondheid dan de reguliere geneeskunde. De Chinese Geneeskunde ziet lichaam en geest als één geheel. De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’ of niet in balans, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. De meeste mensen merken tijdens of na de behandeling dat het iets met hen doet. Ze voelen zich vaak rustiger of voelen hun energie weer stromen.

Acupunctuurbehandeling bij mannenklachten

Afhankelijk van de klacht worden op zorgvuldig gekozen punten naalden geplaatst die zo dun zijn dat ze nauwelijks voelbaar zijn. Bij een mannenklacht zoals impotentie/erectiestoornissen worden de naalden vaak op punten in voeten, benen, onderbuik, handen of eventueel de rug geplaatst. De naalden worden nooit in of bij de geslachtsorganen geplaatst en het ondergoed kan altijd aan blijven. Bij de behandeling besteden we niet alleen aandacht aan de medische kant van de klacht, we bespreken ook altijd hoe het met je gaat. Mannenklachten kunnen namelijk veel spanning, stress en onzekerheid met zich meebrengen. Dit kan weer leiden tot blokkades in het lichaam. Acupunctuur helpt ook deze emotionele aspecten te verlichten waardoor de energie weer beter kan stromen.

Al veel mannen geholpen met acupunctuur

Veel van de mannen die een acupunctuurbehandeling ondergingen, voelen zich prettiger en rustiger, hebben meer energie en ondervinden een blijvende verbetering in hun situatie. Hoewel mannenklachten vaak voorkomen zijn er nog altijd veel mannen die zich schamen voor hun klachten. Daardoor wachten zij vaak lang voordat zij hulp zoeken. Dat is jammer want er is echt iets aan de klachten te doen. Vaak horen wij van patiënten dat ze het jammer vinden dat ze niet eerder hulp hebben gezocht bij een acupuncturist. Het is daarom goed om te weten dat wij veel ervaring hebben met heel diverse mannenklachten. In onze praktijk zijn Martijn Molenaar en Gilles Stoop gespecialiseerd in mannenklachten. Zij hebben al heel veel mannen geholpen en begrijpen goed welke spanningen en emoties hun klachten met zich mee kunnen brengen. Alle klachten en problemen kunnen in alle openheid en in vertrouwen met ons besproken worden, alles is bespreekbaar. Ook voelen wij goed aan wanneer je juist geen behoefte hebt om iets te bespreken.

Afspraak maken

Wil je een afspraak of even kennismaken? Bel Gilles (06) 54 20 40 45 of Martijn (06) 39 48 22 94 of vul het onderstaande in, dan bellen of mailen we je wanneer het jou uitkomt. Bij het maken van een afspraak is het niet nodig om gelijk je klacht te bespreken als je dat liever niet wilt, we hoeven niet te weten waarvoor je komt. Kijk gewoon bij de eerste afspraak of je met ons je klacht wilt bespreken. Mocht dit niet zo zijn, geef dan gerust een andere reden op – veel mensen komen ook om hun energiebalans te verbeteren of om stress te verminderen.

Meer lezen over het bewezen positieve effect van acupunctuur op mannenklachten?

Lees hier meer over diverse onderzoeken naar de effectiviteit van acupunctuur bij mannenklachten

Onze patiënten aan het woord

No items found.

Ontdek hoe acupunctuur jou kan helpen. Vraag vandaag nog vrijblijvend een kennismaking aan.

Maak kennis met de voordelen van gerichte acupunctuur die past bij jouw behoeften. Bel direct met Gilles op 06-54 20 40 45 of laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen persoonlijk contact op.

Als je dit formulier invult en verstuurt, geef je ons toestemming om jouw gegevens te verwerken. Uiteraard houden we rekening met jouw privacy. Meer uitleg.

Animatie dat het formulier succesvol verstuurd is.

Bericht is verstuurd

Dank je wel voor je interesse in Acupuncturist.nl. We hebben je bericht ontvangen en zullen snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Vaak nog dezelfde dag.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een teken dat de juiste plek wordt geraakt.

Wat moet ik aan of uit?

Voor de acupunctuurbehandelingen hebben we meestal je benen, voeten, handen, armen en/of onderbuik nodig. Vaak ook de rug, nek of hoofd. Deze nooit allemaal te gelijk in 1 behandeling. Meestal hoeft dus alleen de schoenen, sokken en bovenbroek uit. Voor de rug vaak ook de bovenkleding. Je kunt je ondergoed (ook BH) altijd aan laten. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt. Wij laten je altijd even alleen bij het omkleden. En als je je te bloot voelt in ondergoed, zijn er altijd schone handdoeken aanwezig om je mee toe te dekken of kun je daarvoor je eigen handdoek gebruiken.

Zijn de naaldjes steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Hoe lang duurt een consult?

Een beginconsult duurt ongeveer 45 minuten tot een uur en een vervolg consult ongeveer 30 tot 40 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een acupunctuurbehandeling is altijd op maat. En niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Lichaam en geest worden als één geheel gezien, alle omgevingsfactoren zijn van belang voor je gezondheid en er wordt anders gekeken naar de functie en samenhang tussen de organen. Acupunctuur verschilt daardoor nogal van de reguliere Westerse geneeskunde. Maar er wordt altijd eerst naar de westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten of advies voor een huisartsbezoek te geven. Wij raden altijd aan om bij ernstige klachten eerst de huisarts te bezoeken.