GynaecologieGynaecologie

Gynaecologie

De Traditionele Chinese Geneeskunde, waarvan acupunctuur een onderdeel is, houdt zich van oudsher al veel bezig met gynaecologie en vrouwenklachten. Gynaecologische klachten staan dan ook op de WHO (World Health Organisation)-lijst van klachten waarvoor je acupunctuur kunt inzetten. In onze praktijk zien wij iedere dag weer hoe deze eeuwenoude kennis van vrouwenklachten nog altijd actueel is en heel veel vrouwen helpt.

Expertise van Acupuncturist.nl: vrouwenklachten

De behandeling van vrouwenklachten is de belangrijkste expertise in onze praktijk. Wij behandelen dagelijks patiënten met heel diverse gezondheidsklachten op het gebied van gynaecologie. Vaak ook aanvullend op de behandeling bij een gynaecoloog. Bij een aantal vrouwenklachten is het voor onze behandeling van belang om vooraf ook een diagnose vanuit de Westerse reguliere geneeskunde te kennen. Bijvoorbeeld bij vruchtbaarheidsproblemen of endometriose.

Acupunctuur en gynaecologie

Vanwege onze kennis van en jarenlange ervaring met behandeling van vrouwenklachten zijn wij heel goed bekend met jouw gezondheidsklachten op dit gebied en ook met de behandeling daarvan binnen de reguliere geneeskunde. Acupunctuur is effectief bij veel diverse vrouwenklachten en kan ook ondersteunend en aanvullend werken op de reguliere gynaecologie. Met de behandeling van onderstaande klachten hebben we veel en positieve ervaring:

Hoe helpt acupunctuur bij vrouwenklachten?

Acupunctuur is bij veel vrouwenklachten heel effectief. Dit heeft vooral te maken met de visie op gezondheid. Anders dan de reguliere geneeskunde ziet de Chinese Geneeskunde het lichaam als één geheel. Je lichamelijke en je geestelijke gesteldheid hebben alles met elkaar te maken en er wordt anders gekeken naar de functies en samenhang van de organen. Alles draait om de juiste balans in je lijf en je leven. Bijvoorbeeld ook hormoonbalans. Daarin kunnen onregelmatigheden voorkomen waardoor gezondheidsklachten ontstaan. Acupunctuur kan de aanmaak van hormonen beïnvloeden en kan daardoor helpen bij het herstel van een goede hormoonbalans. Bij een klacht zoals opvliegers zorgt het herstellen van de hormoonbalans voor minder en minder heftige opvliegers. Ook bij veel andere vrouwenklachten speelt de hormoonbalans een rol waardoor acupunctuur heel effectief kan zijn. Naast een verstoring in de hormoonbalans kunnen ook andere oorzaken worden aangepakt en kan eventuele pijn (bijvoorbeeld menstruatiepijn) met behulp van acupunctuur aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen.

Onze patiënten aan het woord

No items found.

Ontdek hoe acupunctuur jou kan helpen. Vraag vandaag nog vrijblijvend een kennismaking aan.

Maak kennis met de voordelen van gerichte acupunctuur die past bij jouw behoeften. Bel direct met Gilles op 06-54 20 40 45 of laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen persoonlijk contact op.

Als je dit formulier invult en verstuurt, geef je ons toestemming om jouw gegevens te verwerken. Uiteraard houden we rekening met jouw privacy. Meer uitleg.

Animatie dat het formulier succesvol verstuurd is.

Bericht is verstuurd

Dank je wel voor je interesse in Acupuncturist.nl. We hebben je bericht ontvangen en zullen snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Vaak nog dezelfde dag.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een teken dat de juiste plek wordt geraakt.

Wat moet ik aan of uit?

Voor de acupunctuurbehandelingen hebben we meestal je benen, voeten, handen, armen en/of onderbuik nodig. Vaak ook de rug, nek of hoofd. Deze nooit allemaal te gelijk in 1 behandeling. Meestal hoeft dus alleen de schoenen, sokken en bovenbroek uit. Voor de rug vaak ook de bovenkleding. Je kunt je ondergoed (ook BH) altijd aan laten. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt. Wij laten je altijd even alleen bij het omkleden. En als je je te bloot voelt in ondergoed, zijn er altijd schone handdoeken aanwezig om je mee toe te dekken of kun je daarvoor je eigen handdoek gebruiken.

Zijn de naaldjes steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Hoe lang duurt een consult?

Een beginconsult duurt ongeveer 45 minuten tot een uur en een vervolg consult ongeveer 30 tot 40 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een acupunctuurbehandeling is altijd op maat. En niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Lichaam en geest worden als één geheel gezien, alle omgevingsfactoren zijn van belang voor je gezondheid en er wordt anders gekeken naar de functie en samenhang tussen de organen. Acupunctuur verschilt daardoor nogal van de reguliere Westerse geneeskunde. Maar er wordt altijd eerst naar de westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten of advies voor een huisartsbezoek te geven. Wij raden altijd aan om bij ernstige klachten eerst de huisarts te bezoeken.