Impotentie / erectiestoornissenImpotentie / erectiestoornissen

Impotentie / erectiestoornissen

Impotentie en erectiestoornissen komen veel voor, maar worden niet vaak besproken. Exacte cijfers zijn dan ook niet bekend want het is een gevoelig onderwerp waarover zelfs bij de eigen huisarts weinig gesproken wordt. Sommige schattingen gaan uit van 1 op de 7 mannen, anderen geven aan dat vermoedelijk 7 tot 10% er last van heeft. Wel bekend is dat mannen van alle leeftijden ermee te maken hebben, al komt het op latere leeftijd vaker voor. Impotentie kan ook een bijverschijnsel zijn van een ziekte of het gebruik van medicatie waardoor het minder snel als lichamelijke (hoofd)klacht wordt aangemerkt.

Acupunctuur helpt bij impotentie en erectiestoornissen

De World Health Organisation publiceerde in 1979 een lijst met aandoeningen waarvoor acupunctuur als geneeswijze wordt ingezet. Daarop staan ook impotentie en vroegtijdige/nachtelijke zaadlozingen vermeld. Veel wetenschappelijke onderzoeken laten positieve resultaten zien van de behandeling van impotentie/erectiestoornissen met acupunctuur. Deze goede resultaten zien wij ook terug in onze praktijk.

Ervaring

Ervaring

Erectieproblemen met succes behandeld

Op m'n 24e kreeg ik er voor het eerst mee te maken: erectieproblemen. Een incident, dacht ik. Maar het bleef niet bij die ene keer. Hij deed t niet meer, hij werd niet meer stijf. Iedere keer dat ik t weer probeerde, mislukte t. Ik durfde niet meer...

Lees meer

Ervaring

De behandeling van mannenklachten zoals impotentie en erectiestoornissen is een belangrijke specialisatie in onze praktijk. Wij behandelen al jarenlang veel mannen met deze klachten en zien vaak een blijvende verbetering in hun situatie.

Daarnaast voelen veel patiënten zich door de acupunctuurbehandeling beter en rustiger en hebben ze meer energie. Het is een veilige en natuurlijke methode die een structurele oplossing biedt. En een goed alternatief voor onbetrouwbare medicatie (met bijwerkingen) die via internet te koop is.

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling bij impotentie en erectiestoornissen?

Op zorgvuldig gekozen punten worden naalden geplaatst die zo dun zijn dat ze nauwelijks voelbaar zijn. Bij een mannenklacht zoals impotentie/erectiestoornissen worden de naalden vaak op punten in voeten, benen, onderbuik, handen of eventueel de rug geplaatst. Welke plaatsen dat precies zijn is per patiënt en de achtergrond van zijn klacht en conditie verschillend. De naalden worden in ieder geval nooit in of bij de geslachtsorganen geplaatst en het ondergoed kan altijd aan blijven. Bij de behandeling besteden we niet alleen aandacht aan de medische kant van de klacht, we bespreken ook altijd hoe het met je gaat. Impotentie en erectiestoornissen kunnen namelijk veel spanning, stress en onzekerheid met zich meebrengen. Dit kan weer leiden tot blokkades in het lichaam. Acupunctuur helpt ook deze emotionele aspecten te verlichten waardoor de energie weer beter kan stromen.

Bij impotentie en erectiestoornissen naar de acupuncturist

Hoewel impotentie en erectiestoornissen vaak voorkomen, zijn er nog altijd veel mannen die zich schamen voor hun klachten. Daardoor wachten zij vaak lang voordat zij hulp zoeken. Dat is jammer want er is echt iets aan deze klachten te doen. Vaak horen wij van patiënten dat ze het jammer vinden dat ze niet eerder hulp hebben gezocht bij een acupuncturist. Het is daarom goed om te weten dat wij veel ervaring hebben met het behandelen van mannen die last hebben van impotentie/erectiestoornissen. In onze praktijk hebben Martijn Molenaar en Gilles Stoop zich gespecialiseerd in mannenklachten zoals impotentie en erectiestoornissen. Zij hebben al heel veel mannen geholpen en begrijpen goed welke spanningen en emoties deze klachten met zich mee kunnen brengen. Alle klachten en problemen kunnen in alle openheid en in vertrouwen met ons besproken worden, alles is bespreekbaar. Ook voelen wij goed aan wanneer je juist geen behoefte hebt om iets te bespreken.

Een afspraak maken?

Wil je een afspraak of even kennismaken? Bel Gilles of Martijn of laat onderaan je telefoonnummer achter, dan bellen we je wanneer het jou uitkomt. Bij het maken van een afspraak is het niet nodig om gelijk je klacht te bespreken als je dat liever niet wilt, we hoeven niet te weten waarvoor je komt. Kijk gewoon bij de eerste afspraak of je met ons je klacht wilt bespreken. Mocht dit niet zo zijn, geef dan gerust een andere reden op, veel mensen komen ook om hun energiebalans te verbeteren of om stress te verminderen.

Onderzoek naar impotentie, erectiestoornissen en acupunctuur

Meer informatie over onderzoek naar de werking van acupunctuur bij impotentie en erectiestoornissen lees je hier. In Nederland zou 7 % van de mannen kampen met erectiestoornissen. In de groep 40-79 jaar zou 16,8 % van de mannen te maken hebben met erectiestoornissen (Bron: ENIGMA studie; Bert Jan de Boer).Een onderzoek gedaan door Qian Zhiyuan in China naar de behandeling van 54 casussen van mannelijke infertiliteit, gedifferentieerd in 5 categorieën door de verschillende klinische symptomen, behandeld door acupunctuur gaf onderstaande resultaten:

Een onderzoek gedaan in 1987 door Zhang Jiasheng, Wuhan Hospital of TCM naar 248 casussen van mannelijke infertiliteit gaf onderstaande resultaten:

Een pilot studie gedaan door H.G. Kho (e.a.) in Nijmegen (1999) met alleen acupunctuur bij patiënten met een erectiele disfunctie laat tevens een effect zien van 54% verbetering op erectie / activiteit. Zoals bovenstaande gegevens illustreren bewijst de Chinese Geneeswijze nog steeds haar effectiviteit in de praktijk op klachten als impotentie, ejaculatie stoornissen en afwijkingen in de kwaliteit van het zaad. Martijn Molenaar in samenwerking met Gilles Stoop.

Referenties

HG Kho, CGJ Sweep, X Chen, PRI Rabsztyn, EJH Meuleman.
The use of acupuncture in the treatment of erectile dysfunction
, International Journal of Impotence Research, 1999.

Qian Zhiyuan, Clinical Observation of 54 Cases of Male Infertility Treated by Acupuncture and Moxibustion, Journal of Chinese Medicine, nr. 25 September 1996 Zhang Jiasheng, The Acupuncture Treatment of 248 Casus of Male Infertility, Journal of Chinese Medicine, nr. 25 September 1996

Onze patiënten aan het woord

No items found.

Ontdek hoe acupunctuur jou kan helpen. Vraag vandaag nog vrijblijvend een kennismaking aan.

Maak kennis met de voordelen van gerichte acupunctuur die past bij jouw behoeften. Bel direct met Gilles op 06-54 20 40 45 of laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen persoonlijk contact op.

Als je dit formulier invult en verstuurt, geef je ons toestemming om jouw gegevens te verwerken. Uiteraard houden we rekening met jouw privacy. Meer uitleg.

Animatie dat het formulier succesvol verstuurd is.

Bericht is verstuurd

Dank je wel voor je interesse in Acupuncturist.nl. We hebben je bericht ontvangen en zullen snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Vaak nog dezelfde dag.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Artikelen

Publicaties en updates

Helaas zijn er nog geen artikelen gekoppeld aan dit specialisme.

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een teken dat de juiste plek wordt geraakt.

Wat moet ik aan of uit?

Voor de acupunctuurbehandelingen hebben we meestal je benen, voeten, handen, armen en/of onderbuik nodig. Vaak ook de rug, nek of hoofd. Deze nooit allemaal te gelijk in 1 behandeling. Meestal hoeft dus alleen de schoenen, sokken en bovenbroek uit. Voor de rug vaak ook de bovenkleding. Je kunt je ondergoed (ook BH) altijd aan laten. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt. Wij laten je altijd even alleen bij het omkleden. En als je je te bloot voelt in ondergoed, zijn er altijd schone handdoeken aanwezig om je mee toe te dekken of kun je daarvoor je eigen handdoek gebruiken.

Zijn de naaldjes steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Hoe lang duurt een consult?

Een beginconsult duurt ongeveer 45 minuten tot een uur en een vervolg consult ongeveer 30 tot 40 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een acupunctuurbehandeling is altijd op maat. En niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Lichaam en geest worden als één geheel gezien, alle omgevingsfactoren zijn van belang voor je gezondheid en er wordt anders gekeken naar de functie en samenhang tussen de organen. Acupunctuur verschilt daardoor nogal van de reguliere Westerse geneeskunde. Maar er wordt altijd eerst naar de westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten of advies voor een huisartsbezoek te geven. Wij raden altijd aan om bij ernstige klachten eerst de huisarts te bezoeken.