Natuurgeneeskundige mogelijkheden bij prostaatproblemen

Welke mogelijkheden biedt de natuurgeneeskunde om prostaatproblemen te voorkomen, de klachten te doen afnemen of zelfs te doen verdwijnen? Na het lezen van dit artikel, geschreven in 1995 door Gilles Stoop, zal het antwoord op deze vraag duidelijk worden en zal blijken dat de mogelijkheden er wel degelijk zijn. In de natuurgeneeskunde is een groot aantal behandelingen mogelijk. Deze bestaan onder andere uit algemeen natuurgeneeskundige therapieën, fytotherapie, voeding en acupunctuur. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat deze therapieën een zeer positief resultaat hebben in het verloop van de klacht.

Prostaatproblemen, met name de goedaardige prostaat- vergroting (de BPH), komen heel veel voor. Het is daarom een veel gevreesde ziekte/klacht bij mannen. Bijna elke man die tegen de vijftig loopt, begint zich zorgen te maken en is bang dat ook hij eraan moet geloven. Toch krijgt niet elke man problemen met zijn prostaat of hoeft niet elke man met prostaatafwijkingen hier last van te hebben.

Welke mogelijkheden biedt de natuurgeneeskunde om prostaatproblemen te voorkomen, de klachten te doen af- nemen of zelfs te doen verdwijnen? Na het lezen van dit artikel, Geschreven in 1995 door Gilles Stoop, zal het antwoord op deze vraag duidelijk worden en zal blijken dat de mogelijkheden er wel degelijk zijn. In de natuurgeneeskunde is een groot aantal behandelingen mogelijk. Deze bestaan onder andere uit algemeen natuurgeneeskundige therapieën, fytotherapie, voeding en acupunctuur. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat deze therapieën een zeer positief resultaat hebben in het verloop van de klacht.

Open PDF bestand