Acupunctuur veilig bij zwangerschapsmisselijkheid

No items found.
Acunpunctuur kan een veilige en effectieve behandelmethode zijn bij  symptomen van ochtendmisselijkheid in de zwangerschap. (Birth, februari 2002)

(Birth, februari 2002)

Acupunctuur kan een veilige en effectieve behandelmethode zijn bij symptomen van ochtendmisselijkheid in de zwangerschap. Volgens Dr. Caroline Smith van de Universiteit van Adelaide (Australie) verhelpt acupunctuur de misselijkheid sneller dan als je niets doet, ook in het begin van de zwangerschap.

Smith onderzocht 593 vrouwen, allen minder dan 14 weken zwanger, die last hadden van misselijkheid en overgeven. De vrouwen werden willekeurig ingedeeld in verschillende groepen. Een van de groepen kreeg traditionele acupunctuur, waarbij diverse naalden in de onderarm en de onderbuik werden gestoken, een tweede groep kreeg de zogenaamde p6-acupunctuur, waarbij de naalden in een specifiek (p6)-punt werden gestoken dat in verband staat met misselijkheid. Een derde groep kreeg de naalden net naast de belangrijke punten gestoken, terwijl de laatste groep in het geheel geen behandeling ontving.

De vrouwen die de traditionele acupunctuur ontvingen kregen na ca. 1 week verlichting, de p6-acupunctuur gaf een week later verbetering. De twee controlegroepen merkten verbetering na 3-4 weken.

Bij geen van de groepen nam het overgeven af, alleen de misselijkheid werd minder. Vrouwen die de traditionele acupunctuur ontvingen merkten het meest verschil en voelden zich ook het beste.

Adviezen bij zwangerschapsmisselijkheid (PDF, Engels)

Open PDF bestand