Menselijke zorg en aandacht

Lonneke (anoniem)
8
January
2014
2014-01-08
2021-10-22

Afgelopen oktober ben ik in contact gekomen met Gilles Stoop, vanwege de ivf waar wij mee bezig zijn.
 De eerste poging was net mislukt en via de website van Freya las ik dat veel mensen naast ivf ook veel aan acupunctuur hadden. Zodoende ben ik op internet gaan kijken en bij Gilles uitgekomen met zijn specialisme op dit vlak. 
Het idee om nu de volgende poging iets extra’s te kunnen doen, wat hopelijk bijdroeg aan goed resultaat, was voor mij de doorslag om deze stap te zetten. Nog wel even aan mijn arts in het ziekenhuis gevraag of het kwaad kon. Die stond er vrij sceptisch tegenover, maar nee het kon geen schade toebrengen.  Na heel mijn leven al huiverig voor naalden te zijn, had ik deze angst bij de eerste ivf poging al aardig overwonnen en vond ik het dus ook minder eng om mezelf vrijwillig voor acupunctuur op te geven.Na een fijn telefoongesprek met Gilles ben ik de week erna langsgegaan voor een eerste consult.
 Eerst een fijn gesprek en daarna de eerste naaldjes. Meteen al na het eerste bezoek voelde ik me rustiger en kalmer. Dit heb ik eigenlijk gedurende de hele behandeling tot nu toe zo ervaren. Ook vind ik het fijn dat Gilles echt de tijd neemt en je kent. Wat ik in het ziekenhuis erg miste en waar vrij veel onpersoonlijk is, krijg je hier net dat beetje extra “sociale” aspect mee en voel je je geholpen zonder een nummertje te zijn. 
Inmiddels kan ik vertellen dat ik pril zwanger ben! Ik ben dan ook erg blij dat ik deze poging de stap heb genomen om naast de ivf ook acupunctuur te doen. Te bewijzen valt het nooit of dit de doorslag gegeven heeft, maar ik heb me deze poging wel en stuk rustiger en kalmer gevoeld dan de vorige poging. Ook waren het aantal eicellen en het aantal bevruchtte eicellen en cryo’s deze poging een stuk meer. Kortom ik ben blij dat ik deze stap genomen heb en wil Gilles erg bedanken voor de begeleiding tijdens dit hele traject.