Zwanger worden:
Acupunctuur voor vruchtbaarheid
Vruchtbaarheid en zwangerschap

Zwanger worden: Acupunctuur voor vruchtbaarheid

Leer hoe acupunctuur jullie kan ondersteunen bij het bereiken van een zwangerschap en het ervaren van een gezonde zwangerschap.

Maak een afspraak
Vruchtbaarheid (IVF ICSI IUI)
Miskramen
Vruchtbaarheid bij mannen
Invriezen van eicellen
Zwangerschap

Vruchtbaarheid en zwangerschap

Acupunctuur kan helpen bij vruchtbaarheid door hormonen in balans te brengen, de kwaliteit van eicellen en zaadcellen te verbeteren, en het verminderen van stress en bijwerkingen van vruchtbaarheids-behandelingen. Een behandeling bestaat uit een intakegesprek en acupunctuur, met voordelen zoals een natuurlijke benadering, veiligheid en een verhoogde kans op zwangerschap.

 • 20+ jaar expertise in vruchtbaarheidsbehandelingen
 • Team met gecertificeerde acupuncturisten
 • Vele tevreden en blije patiënten
 • Persoonlijke zorg en aandacht
 • We zorgen voor jouw veiligheid en hygiëne

Hoe acupunctuur helpt bij vruchtbaarheid en zwangerschap

Steeds meer mensen kampen met onvruchtbaarheid. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat acupunctuur een waardevolle aanvulling kan zijn op het traject naar zwangerschap. Bij onze praktijk begeleiden we wekelijks 75 vrouwen en mannen met hun kinderwens. Acupunctuur kan op verschillende manieren bijdragen:

 • Regulatie van de hormoonbalans: We kunnen met behulp van acupunctuur de hormoonbalans optimaliseren bij zowel vrouwen als mannen, wat resulteert in een regelmatige en gezonde menstruatiecyclus met minder klachten bij vrouwen en een betere productie van zaadcellen bij mannen.
 • Regulatie van de hormoonbalans: Acupunctuur kan de hormoonbalans optimaliseren bij zowel mannen als vrouwen, wat resulteert in een regelmatige en gezonde menstruatiecyclus en een betere productie van zaadcellen bij mannen.
 • Verbetering van de kwaliteit van eicellen en zaadcellen: Acupunctuur kan de doorbloeding van de eierstokken en testikels stimuleren, wat leidt tot een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de eicellen en zaadcellen, wat de kwaliteit en levensvatbaarheid kan verhogen.
 • Vermindering van stress en angst: Stress kan een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Acupunctuur kan stress en angst verminderen door het lichaam te ontspannen en het zenuwstelsel te kalmeren.
 • Versterking van de baarmoederwand: Acupunctuur kan de doorbloeding van de baarmoeder verbeteren en de baarmoederwand versterken, wat de kans op een succesvolle inplanting van de embryo vergroot.
 • Vermindering van bijwerkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen: Acupunctuur kan de bijwerkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals IUI, IVF en ICSI, verminderen, zoals misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid.
 • Ondersteuning bij vruchtbaarheid op latere leeftijd: Zelfs op latere leeftijd kan acupunctuur waardevolle ondersteuning bieden bij vruchtbaarheid. Het kan helpen bij het reguleren van hormonen, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress, wat gunstig kan zijn voor het bevorderen van de vruchtbaarheid bij oudere stellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens een eerste consultatie voeren we een uitgebreide intake uit om jullie gezondheidstoestand, medische geschiedenis en eventuele klachten te bespreken. We willen graag een diepgaand inzicht krijgen in jullie situatie, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat perfect aansluit op jullie unieke behoeften en doelen. Samen gaan we deze reis naar vruchtbaarheid aan, met onze expertise en ondersteuning om jullie bij elke stap te begeleiden.

De acupunctuurbehandeling zelf is doorgaans pijnloos en ontspannend. De meeste patiënten ervaren een gevoel van rust en welzijn na de behandeling. De duur van de behandeling varieert doorgaans tussen 30 en 60 minuten.

Voordelen van acupunctuur voor vruchtbaarheid

 • Natuurlijke en veilige behandelwijze
 • Weinig tot geen bijwerkingen
 • Aanzienlijke kansvergroting op zwangerschap
 • Vermindert stress en angst
 • Verbetert de kwaliteit van eicellen en zaadcellen
 • Versterkt de baarmoederwand
 • Vermindert bijwerkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen

Maak een afspraak voor een gratis consultatie

Ben je benieuwd of acupunctuur jullie kan helpen om zwanger te worden? Maak dan een afspraak voor een gratis consultatie met een ervaren acupuncturist. Tijdens dit consultatiegesprek kunnen jullie al je vragen stellen en bespreken of acupunctuur bij jullie past.

Als je dit formulier invult en verstuurt, geef je ons toestemming om jouw gegevens te verwerken. Uiteraard houden we rekening met jouw privacy. Meer uitleg.

Animatie dat het formulier succesvol verstuurd is.

Bericht is verstuurd

Dank je wel voor je interesse in Acupuncturist.nl. We hebben je bericht ontvangen en zullen snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Vaak nog dezelfde dag.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over Vruchtbaarheid en zwangerschap. Als jouw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons voor verdere hulp.

Kan ik informatie voor werkstuk of schoolopdracht krijgen?

+

Informatie voor schoolopdrachten of werkstukken kun je het beste opvragen bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, of bel op werkdagen voor 12 uur naar 033-461 61 41. Zij kunnen je een informatiepakket toesturen. Er staan ook veel werkstukken over acupunctuur online. Verder kan je veel links vinden op Acupunctuur.startpagina.nl. Veel succes.

Wat is en doet de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)?

+

De NVA is een overkoepelende organisatie van acupuncturisten en acupunctuurstudenten in Nederland. Deze beroepsvereniging stelt strenge eisen met betrekking tot opleiding en praktijkvoering. Ook zijn NVA-leden verplicht tot het volgen van jaarlijkse nascholingsdagen.

www.acupunctuur.nl

Hoe weet je of je bij een goede acupuncturist bent?

+

Let erop dat een acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen aan haar leden stelt. Bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Dit is een van de grootste en bekendste in Nederland. Verder kun je hier de ervaringen bekijken van cliënten die je voor zijn geweest. Zo krijg je alvast een indruk.

Moet je er in geloven?

+

Nee, dat hoeft niet. Echter een vertrouwen in een arts, therapeut of behandelaar, stimuleert het genezingsproces altijd. Lees meer over de exacte westerse werking van acupunctuur en de bewijzen daarvan (Engels).

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

+

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Onderzoek en publicaties

Onderzoek en publicaties spelen een cruciale rol in het verbeteren van onze behandelingen en het bieden van de best mogelijke zorg. Hieronder vind je een selectie van belangrijke onderzoeken, publicaties en externe vermeldingen die onze methoden ondersteunen en extra inzicht geven in onze aanpak.

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Heading 5
Heading 6
Block quote

Ordered list

 1. Item 1
 2. Item 2
 3. Item 3

Unordered list

 • Item A
 • Item B
 • Item C

Text link

Bold text

Emphasis

Superscript

Subscript