Tinnitus (oorsuizen)
en acupunctuur:
Verlichting en herstel
Tinnitus (oorsuizen)

Tinnitus (oorsuizen) en acupunctuur: Verlichting en herstel

Door behandeling met acupunctuur wordt het geluid vaak minder of verdwijnt soms zelfs geheel. Onze patiënten voelen zich veel beter en rustiger.

Maak een afspraak
Tinnitus / oorsuizen
Hooikoorts

Tinnitus (oorsuizen)

Tinnitus, ook wel bekend als oorsuizen, is een veelvoorkomend probleem dat echt hinderlijk kan zijn en een grote impact kan hebben op het dagelijks leven. Het constante geluid van een fluittoon of ander geluid in één of beide oren kan erg vervelend zijn. Gelukkig kan acupunctuur helpen bij deze aandoening. Wekelijks behandelen we circa 30 mensen met deze klacht, waarvan we goede resultaten zien.

Hoe acupunctuur helpt bij tinnitus (oorsuizen)

Veel mensen ervaren constant een fluittoon of ander geluid in één of beide oren. Soms kan dit een symptoom zijn van de ziekte van Ménière, maar het kan ook ontstaan na een langdurige verkoudheid of na het bijwonen van een concert. In sommige gevallen lijkt het oorsuizen plotseling op te komen en verdwijnt het niet meer. Vaak krijg je van de huisarts of KNO-arts het advies om ermee te leren leven, maar dat is natuurlijk geen echte oplossing.

Gelukkig kan acupunctuur wel helpen bij deze vervelende aandoening. Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze die gericht is op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij tinnitus kan acupunctuur op verschillende manieren helpen:

 • Verbetering van de bloedcirculatie naar het oor: Tinnitus kan soms veroorzaakt worden door een verminderde bloedtoevoer naar het binnenoor. Acupunctuurpunten langs de meridianen kunnen de bloedcirculatie verbeteren, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter de getroffen gebieden bereiken.
 • Vermindering van ontstekingen en spierspanning: Ontstekingen en spierspanning in en rondom het oor kunnen bijdragen aan tinnitus. Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van deze ontstekingen en het ontspannen van spieren, wat kan leiden tot een vermindering van de symptomen.
 • Balanceren van de energie (Qi) in het lichaam: Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wordt tinnitus vaak gezien als een gevolg van een disbalans in de energie of ‘interne wind’. Acupunctuur helpt bij het herstellen van de energiebalans door specifieke punten te stimuleren die de stroom van Qi harmoniseren.
 • Vermindering van stress en angst: Stress en angst kunnen de symptomen van tinnitus verergeren. Acupunctuur staat bekend om zijn kalmerende effecten en kan helpen bij het verlagen van stressniveaus en het bevorderen van een gevoel van welzijn, wat indirect de impact van tinnitus kan verminderen.
 • Verbetering van de algehele gezondheid: Een holistische benadering is essentieel bij de behandeling van tinnitus. Acupunctuur richt zich niet alleen op de symptomen, maar ook op het verbeteren van de algehele gezondheid en het versterken van het immuunsysteem. Dit kan helpen bij het verminderen van de frequentie en intensiteit van tinnitus-episodes.
“Wij zetten onze deskundigheid en jarenlange ervaring graag in om oorsuizen te behandelen. Ons doel is om de klacht tot een acceptabel niveau te laten afnemen of zelfs te laten verdwijnen en daarmee de kwaliteit van het dagelijkse leven te verhogen”.
Gilles Stoop

Hoe ziet een behandeling eruit?

De acupunctuurbehandeling voor tinnitus begint met een grondig intakegesprek, waarin we je symptomen, medische geschiedenis en levensstijl bespreken. Dit helpt ons om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat specifiek is afgestemd op jouw situatie.

 1. Diagnose: Op basis van de principes van de traditionele Chinese geneeskunde voeren we een uitgebreide diagnose uit. We kijken naar de energiebalans in je lichaam en identificeren eventuele blokkades of disbalansen die tinnitus kunnen veroorzaken.
 2. Behandelingsplan opstellen: Op basis van de diagnose stellen we een behandelplan op. Dit plan omvat specifieke acupunctuurpunten die gestimuleerd moeten worden om de symptomen te verminderen en de onderliggende oorzaken aan te pakken.
 3. De acupunctuursessie: Tijdens de acupunctuursessie worden fijne naalden op specifieke punten van je lichaam geplaatst. Deze punten bevinden zich vaak rondom het oor, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam zijn, zoals de handen, voeten, hals en nek. Deze naalden helpen de energiestroom (Qi) te bevorderen, de bloedcirculatie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en spierspanning te verlichten.
 4. Duur en frequentie van behandelingen: Elke sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten. De frequentie en het aantal benodigde behandelingen variëren per persoon, afhankelijk van de ernst van de klachten en de respons op de behandeling. In de meeste gevallen zijn meerdere sessies nodig om een merkbare verbetering te ervaren.
 5. Evaluatie en aanpassing: We evalueren regelmatig je voortgang en passen het behandelplan indien nodig aan. Dit zorgt ervoor dat de behandeling altijd optimaal afgestemd is op jouw behoeften en dat we effectief kunnen inspelen op veranderingen in je symptomen.
 6. Holistische benadering: Naast de specifieke behandeling van tinnitus, richten we ons ook op het verbeteren van je algehele gezondheid en welzijn. Dit kan betekenen dat we aanvullende technieken gebruiken, zoals Chinese kruiden, voedingsadvies en ontspanningstechnieken, om je herstel te ondersteunen.

De behandeling is veelzijdig: naast het verminderen van het hinderlijke geluid, streven we er ook naar dat je je beter gaat voelen, rustiger slaapt en je dagelijkse leven weer kunt oppakken zonder de constante afleiding van oorsuizen. Acupunctuur helpt niet alleen bij symptoomvermindering, maar richt zich ook op het behandelen van de onderliggende oorzaak van tinnitus.

Voordelen van acupunctuur voor het behandelen van tinnitus (oorsuizen)

Acupunctuur biedt diverse voordelen bij de behandeling van tinnitus (oorsuizen). Hier zijn de belangrijkste voordelen:

 • Natuurlijke aanpak zonder bijwerkingen.
 • Holistische benadering richt zich op onderliggende oorzaken.
 • Verbetering van bloedcirculatie naar het oor.
 • Vermindering van ontstekingen en spierspanning.
 • Balanceren van energie (Qi) om symptomen te verminderen.
 • Stressreductie voor verlichting van tinnitus.
 • Verbeterde slaapkwaliteit voor herstel.
 • Persoonlijke behandeling afgestemd op individuele behoeften.
 • Weinig tot geen bijwerkingen voor een veilige behandeling.
 • Ondersteuning van algehele gezondheid voor welzijn.

Ervaringen van patiënten

Elke week behandelen we ongeveer 30 mensen met deze klacht en we zien goede resultaten. Acupunctuurbehandelingen hebben vaak een positief effect op het verminderen of zelfs volledig laten verdwijnen van het geluid. Bovendien voelen patiënten zich veel beter en ervaren ze meer rust. We krijgen regelmatig positieve ervaringen van onze patiënten te horen. Hier zijn een paar van hun verhalen:

Maak een afspraak voor een gratis consultatie

Ben je klaar om je tinnitus aan te pakken met behulp van acupunctuur? Maak vandaag nog een afspraak met een van onze deskundige acupuncturisten en zet de eerste stap naar verlichting en herstel.

Als je dit formulier invult en verstuurt, geef je ons toestemming om jouw gegevens te verwerken. Uiteraard houden we rekening met jouw privacy. Meer uitleg.

Animatie dat het formulier succesvol verstuurd is.

Bericht is verstuurd

Dank je wel voor je interesse in Acupuncturist.nl. We hebben je bericht ontvangen en zullen snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Vaak nog dezelfde dag.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over Tinnitus (oorsuizen). Als jouw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons voor verdere hulp.

Kan ik informatie voor werkstuk of schoolopdracht krijgen?

+

Informatie voor schoolopdrachten of werkstukken kun je het beste opvragen bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, of bel op werkdagen voor 12 uur naar 033-461 61 41. Zij kunnen je een informatiepakket toesturen. Er staan ook veel werkstukken over acupunctuur online. Verder kan je veel links vinden op Acupunctuur.startpagina.nl. Veel succes.

Wat is en doet de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)?

+

De NVA is een overkoepelende organisatie van acupuncturisten en acupunctuurstudenten in Nederland. Deze beroepsvereniging stelt strenge eisen met betrekking tot opleiding en praktijkvoering. Ook zijn NVA-leden verplicht tot het volgen van jaarlijkse nascholingsdagen.

www.acupunctuur.nl

Hoe weet je of je bij een goede acupuncturist bent?

+

Let erop dat een acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen aan haar leden stelt. Bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Dit is een van de grootste en bekendste in Nederland. Verder kun je hier de ervaringen bekijken van cliënten die je voor zijn geweest. Zo krijg je alvast een indruk.

Moet je er in geloven?

+

Nee, dat hoeft niet. Echter een vertrouwen in een arts, therapeut of behandelaar, stimuleert het genezingsproces altijd. Lees meer over de exacte westerse werking van acupunctuur en de bewijzen daarvan (Engels).

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

+

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Heading 5
Heading 6
Block quote

Ordered list

 1. Item 1
 2. Item 2
 3. Item 3

Unordered list

 • Item A
 • Item B
 • Item C

Text link

Bold text

Emphasis

Superscript

Subscript