Stoppen met roken

De acupuncturist is uw bondgenoot om voortaan rookvrij door het leven te gaan. Maar u moet het natuurlijk wel zelf doen.
Negen van de tien rokers willen er liever vandaag nog mee ophouden. Maar waarom is het toch zo moeilijk om er definitief mee te stoppen? Door een combinatie van lichamelijke verslaving aan nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Ruim de helft van het aantal mensen die stoppen met roken heeft er flink last van. Toch lukt het ruim 100.000 mensen per jaar om te stoppen. Hoort u daar straks ook bij?

Ontwenningsverschijnselen aanpakken

Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen et cetera. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Kan acupunctuur mij echt helpen bij het stoppen met roken?

Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen. Daarnaast is een goed inzicht in de verslaving om er definitief mee op te houden net zo belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. De acupuncturist zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en u tips geven hoe u om kunt gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van twee weken afdoende om met roken te stoppen.

Het loont om te stoppen, ook voor ouderen!

Twijfelt u nog?! Als u deze afbeelding bekijkt, kunt u zien hoe uw longen er na een aantal jaren als niet-roker er weer uit kunnen gaan zien. Het loont dus, ook voor ouderen.

Inzicht is heel belangrijk!

Naast de minimaal drie stoppen met roken-behandlingen die ik geef, praat ik tijdens deze consulten ook veel met de “stoppers” over het waarom van het roken en het waarom van het stoppen. Het juiste inzicht in het rookgedrag, maakt het een stuk eenvoudiger om te stoppen en het verhoogt de kans van slagen. Zeker ook op lange termijn. Ik stel de mensen die bij me komen dan altijd eerst de volgende drie vragen:

  1. Waarom ben je ooit begonnen?
  2. Waarom heb je nog zolang doorgerookt?
  3. Waarom wil je er nú vanaf?

Boeken over stoppen met roken

Ook vraag ik om een van onderstaande boeken te lezen en deze de dag voordat u bij mij komen uit te lezen en dan de laatste sigaret roken. De volgende dag kunnen we hier over praten. Klik op een boek als u er meer over wilt weten of het (veilig met acceptgiro) bij Bol.com wilt bestellen.

Stoppen met roken

Stoppen met rokenDertig jaar lang rookte Allen Carr honderd sigaretten per dag. Tot hij stopte. Hij analyseerde wat hem in zijn verslaving had vastgehouden en ontwikkelde op basis daarvan zijn baanbrekende methode.
Stoppen met roken – Allen Carr

De opluchting

De opluchting - herziene editieDe opluchting – herziene editie – Jan Geurtz. Naast het bekende boek van Allen Carr is dit een wat Nederlandsere dus nuchtere visie. Geeft goed inzicht in het rookgedrag. Dit boek, of het boek van Allen Carr, adviseer ik uit te lezen de avond voor de eerste antirookbehandeling.