Over Acupuncturist.nl

Gilles Stoop & Yuhsin Chung

Over Gilles Stoop (lid NVA)

Oprichter Gilles Stoop (1969) wist al op 17-jarige leeftijd dat hij natuurgeneeskunde wilde studeren en deed dat ook. Eerst traditionele Chinese Geneeskunde aan het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde en het Anglo Dutch Institute for Oriental Medicine. Hij liep meerdere stages op de Chengdu University of Traditional Chinese Medicine in China en recent ook in Jinan, China, volgde een opleiding Chinese kruidengeneeskunde (herbalist) bij Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai en specialiseerde zich in vruchtbaarheid, oorsuizen en – recent – in mannenklachten.

Gilles: “Je kunt balans en gezondheid herstellen door iets in beweging te zetten. Met naalden, maar ook door de juiste vragen te stellen.”

Gilles ziet cliënten als partner in het oplossen van een klacht. Hij helpt hen via naalden, maar ook via vragen en tips, zichzelf te helpen. Goed contact is dus een voorwaarde voor een effectieve behandeling. Binnen de praktijk houdt hij zich vooral bezig met vrouwenklachten, vruchtbaarheid, mannenklachten en oorsuizen. Hij geeft daarnaast praktijk- en diagnostische lessen aan de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland (TCMA) en was jarenlang actief binnen de NVA, onder andere als lid van het bestuur. In zijn vrije tijd houdt Gilles zich graag bezig met fotografie, klassieke muziek en leert hij Chinees.

View Gilles Stoop's profile on LinkedIn

Bekijk het cv van Gilles Stoop.

Lees hier ‘De acupuncturist vertelt‘ van Gilles op het NVA-blog.

Publicaties:

  • Gilles Stoop, Chinese kruiden bij mannelijke vruchtbaarheidsproblemen, Afstudeerscriptie Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, 2012
  • Gilles Stoop, Natuurgeneeskundige mogelijkheden bij prostaatproblemen, artikel voor de Nederlandse Werkgroep Praktizijns in de natuurlijke geneeskunst, 1995.

Bel Gilles op: 06-54 20 40 45

Yuhsin Chung (lid NVA)

Mede-eigenaar Yuhsin Chung (1974) studeerde Acupunctuur & Traditional Chinese Medicine aan de Chengdu University of Traditional Chinese Medicine. Ze deed diverse cursussen, onder andere op het gebied van gynaecologie en zwangerschapsklachten en liep meerdere stages in het Chengdu TCM University Hospital, waaronder een van een jaar op de afdeling Gynaecologie. In Nederland gaf/geeft ze les aan de Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai, TCM Postgraduate en TCMA en houdt ze praktijk bij Acupuncturist.nl sinds 2003 in Utrecht. Ze moderniseerde en vertaalde het boek Yi Lin Gai Cuo (Correcting the Errors in the Forest of Medicine) uit de Qing Dynastie naar het Engels.

Yuhsin: “Bewust met je gezondheid bezig zijn, is meer dan naar de sportschool of de acupuncturist gaan. Voeding, levensstijl… alles telt mee. Ik kijk naar het totale plaatje.”

Als wetenschapsmens en als behandelaar bekijkt Yuhsin gezondheid als totaal en ziet ze Chinese geneeskunde als een waardevolle aanvulling op de westerse Geneeskunde. Vanuit haar culturele en vakmatige achtergrond werkt ze met acupunctuur en kruiden, maar geeft ook adviezen over levensstijl en voeding. Dat doet ze met name rondom gynaecologie, fertiliteit en menopauze.

Bekijk Martijn Molenaar op LinkedIn

Publicaties:

  • Wang Qing-ren, narr. Yuhsin Chung, Herman Oving & Simon Becker; Yi Lin Gai Cuo (Correcting the Errors in the Forest of Medicine), ISBN: 1-891845-39-X

Bel Yuhsin op: 06-27 38 40 65

Martijn Molenaar (lid Zhong)

Martijn Molenaar (1976) behaalde in Nederland zijn bachelor in Neuropsychologie en verdiepte zich in acupunctuur, Chinese kruiden en tuina. Hij studeerde Koryo Soojichim (hand-acupunctuur) in Incheon, Zuid-Korea en liep meerdere stages in Korea, China, Taiwan, en Thailand. Sinds 2007 is Martijn actief bij Acupuncturist.nl

Martijn: “Er liggen nog grote kansen in de rol en kracht van Chinese Geneeswijzen in de behandeling van (moderne) klachtenbeelden.”

Martijn wil een brug slaan tussen theorie en praktijk, om zo iedereen verder te helpen die binnenkomt. Zowel aan zijn theoretische en praktische kennis blijft hij dus actief werken. Binnen de praktijk werkt Martijn zowel met acupunctuur, kruiden als massage, vooral in de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen en pijnklachten.

Bel Martijn op: 06-39 48 22 94

Bekijk Martijn Molenaar op LinkedIn

Johanna Biemans (lid NVA)

Johanna Biemans (1961) studeerde (onder andere) Fysiotherapie en Klinische Epidemiologie. Bovendien volgde ze de opleiding Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeswijze en meer specialisatiecursussen dan we hier kunnen opnoemen. Johanna is actief binnen de NVA en voorzitter van de wetenschapscommissie van de ETCMA.

Johanna: “Cliënten die zijn vastgelopen in het reguliere circuit (meer medicatie, intensievere behandelingen) zijn vaak met ‘minder’ meer geholpen.”

De oorspronkelijke kennis en het holistische mensbeeld in acupunctuur fascineren Johanna. Ze probeert de holistische Oosterse visie op ziekte en gezondheid in te passen in het wetenschappelijke, Westerse denken én andersom. Binnen Acupuncturist.nl zet ze haar warme persoonlijkheid en brede kennis vooral in voor pijn- en vermoeidheidsklachten, burn-out, chronische hyperventilatie en vrouwenklachten, ook rond de vruchtbaarheid.

Bekijk Johanna Biemans op LinkedIn

Lees hier ‘De acupuncturist vertelt‘ van Johanna op het NVA-blog.

Publicaties:

  • J.M.A.E. Biemans, MSc, M. R. van Balken, PhD, Efficacy and Effectiveness of percutaneous tibial nerve stimulation (PTNS) in the treatment of pelvic organ disorders: A systematic review. Neuromodulation, technology at the neural interface. 2013,16 25-34

Bel Johanna op: 06-41 72 54 48

Eva Potappel (lid VNT)

Eva Potappel (1982) studeerde internationale communicatie en werkte 12 jaar als communicatie- en marketingspecialist. Via Tai Chi, Qi Gong en o.a. voet- en handreflexologiecursussen vond zij haar weg naar de traditionele Chinese geneeskunde. Deze ontdekking inspireerde haar tot het volgen van de opleiding Acupunctuur, die zij in 2014 met succes afrondde. Eva maakte een carrièreswitch en helpt nu als acupuncturist mensen zich beter te voelen en ziekte en pijn verzachten.

Eva: “Geen mens en geen klacht is hetzelfde. Het mooie van de Chinese geneeskunde is dat het eenieder een 100% individuele behandeling biedt.”

Tijdens haar studie heeft Eva ruime ervaring opgedaan door stages te lopen, onder andere bij Tileke Bos en Gilles Stoop. Tileke over Eva: “Zij is nieuwsgierig en leergierig, en heeft een goed overzicht zodat ze de theorie goed kan inpassen in de praktijk. Bovendien is Eva zorgvuldig en prettig in de omgang.” Onlangs heeft Eva de cursus acupunctuur bij vruchtbaarheidsproblemen gevolgd bij Martine Cornelisse. Binnen Acupuncturist.nl geeft Eva via acupunctuur ondersteuning bij diverse klachten en geeft ze voedings- en levensstijladviezen.

Bel Eva op: 06-38 32 17 70

Bekijk Johanna Biemans op LinkedIn